Dags att ta på sig snickarbrallorna!

Nu är det äntligen dags för interiörarbetet, som vi har längtat!

Betonggolvet blev klart i helgen och vi är i stort sett nöjda, vi har tyvärr fått några fula fläckar på golvet efter där de inplastade isoleringssäckarna stått. Vår betongkille tror att det rör sig om fukt som inte kunnat ta sig ut från betongen då den varit täckt av plasten. Det är även fläckar där träreglar legat. Det är lite tråkigt men vi hoppas att de kommer att torka ut så småningom. Som tur är så är fläckarna centrerade i köket och de flesta kommer täckas av stommar. I övrigt så är vi nöjda med golvet, det ska finpoleras lite senare till våren när vi kommit längre för att få bort allt damm, behandla lite ytterligare och få det att skina!

I övrigt så har vi mest hunnit med att ställa i ordning alla verktyg, bygga en arbetsbänk och strukturera upp alla saker. Hade även elektrikern på besök för att gå igenom elinstallationen. Vi kommer att satsa på ett smart system med appstyrning för all belysning, astrour för fasadbelysning, etc.

I övrigt så var jag dit i morse och satte in en av 4 friskluftsventiler, tänkte installera resten ikväll. Sedan kommer jag så småningom att påbörja installeringen av frånluftsventilationen. Alla Spirorör ska monteras och förbereda inför frånluftsvärmepumpen. Vi försöker hålla nere luftfuktigheten så mycket det går, nu när plattan torkar så blir det extremt mycket fukt inne i huset som måste bort. Vi kör också avfuktaren dygnet runt.