Nu börjar det äntligen hända lite grejer på tomten, i fredags började markentreprenören att gräva lite på grannens tomt faktiskt. Eftersom grannen styckade av halva sin tomt och sålde till oss så fick dom en lite oväntad kostnad när vi påbörjat processen med bygglovet, där det kom fram att VA-ledningarna i marken gick rakt genom vår tomt till anslutningen i gatan snett nedanför och när tomten  styckades av blev då grannen tvungen att flytta på sina ledningar (skitkul).

Grannen ville använda sig av samma grävare för enkelhetens skull och hittills verkar det gå bra. Nu har dom fått nytt VA till en nya anslutning i gatan på sin tomt och idag höll dom på med sista arbetet där.

Imorgon förväntas dom påbörja grävandet på vår tomt där vårt nya hus ska stå och gör en provgrop i samband med detta. Förhoppningsvis är det inte för mycket berg i vägen så vi slipper någon sprängning.

Jag ska upp en sväng imorgon och ta lite fler bilder..

Under tiden

Under tiden fortsätter tankeverksamheten för interiören och det är en pågående process som sker dygnet runt egentligen. Det senaste vi diskuterat angående interiören är innertak, hur vi vill att det ska se ut.

Två första bilderna är från Villa Tryskär, Intressantahus där dom använt en smalare ribbor, material okänt, kan vara ek.

Två sista är från Nordic Light Hotel i Stockholm, ett projekt jag hjälpte till att fram 3D-visualiseringar åt under förra året, som nu står färdigt och där har dom använt tjockare ask-plankor i olika bredder.

Tanken att man kan montera infällda spotlightskenor är mycket spännande.

Det vi redan bestämt oss för är ju att vår betongare ska polera upp betongen vid gjutning som vi ska ha som ytskikt på hela bottenvåningen.

Isåfall betonggolv och trätak, lite omvänt? Varför inte? 🙂