I fredags var vi på banken och gjorde klart med säljaren angående tomten på Katarinavägen i Sundsvall. Ett fantastiskt centralt och bra läge med närhet till skolor, lokaltrafik, affärer och framförallt nära centrum. Här kommer vi verkligen att trivas. Vår dröm är att ha ett sjö/havsnära läge men steget från lägenhet mitt i stan till hus på Haga känns aningen mindre än att ta flyttlasset flera mil utanför stan just nu.

Nu är dock vår förvirring total, vi känner att vi har noll koll på vad vi ska bygga. Ett tag kände vi oss säker med vad vår vision var och vad vi ville bygga. Men nu när vi äntligen fått gå på tomten utan snötäcke börjar vi tvivla, vi måste ta hänsyn till placering, solläge, sovrum, etc.. Vi insåg även att vi kan ha lite havsutsikt från plan 2 som vi kanske vill ta vara på. Så, tillbaka på ruta noll i planeringsstadiet känner vi. Däremot ska vi träffa Kustvillan på fredag så dom får se vår tomt, förhoppningsvis kanske de kan ge oss lite fingervisning åt rätt håll.

Förhoppningsvis får vi behålla äppelträden som enligt uppgifter från säljare har extremt goda äpplen! 😀

Tomten på Katarinavägen i Sundsvall, är inte så stor, endast 523 kvm. Men den ligger i ett centralt och bra läge nära skolor, sjukhus, livsmedelsbutiker och annat.

Som man kan se på bilden så är det en förrådsbyggnad och en utbyggnad, vi hade tänkt att försöka behålla förrådsbyggnaden som står närmast granntomten till höger och endast riva utbyggnaden. Brukar vara svårt att få bygglov att uppföra ett nytt förråd så nära tomtgränsen.