Bygget går framåt även fast bloggen står still

Goddag allesammans, här var det längesen man uppdaterade men det har varit så galet mycket att jag inte ens haft tid att skriva ett inlägg. Har försökt hålla er lite uppdaterade på instagram (#husresan.se) med vad som händer i huset men ett blogginlägg har jag faktiskt inte hunnit med.  Vi är där nästan varje dag och snickrar på av bästa förmåga men med heltidsjobb och sedan snickra i huset till 21-22 varje vardagskväll tar på krafterna, dessutom mycket i jobbet just nu också 😀

Men det går framåt, spacklingen pågår för fullt, som förövrigt är en never-ending-story. Rörmokaren har varit och gjort sitt arbete i badrummet med fixturer, blandarlådor etc. Så väggarna är snart färdiga i badrummet. Badrummet blev det lite meck med. Vi fick bygga ut väggar, fylla på med kortlingar och greja på som tusan men det kommer inte synas så fort väggarna är täckta 😉 Vi vill att väggen med duschen och WCn ska gå i rak linje så vi byggde in en hörn för WC-fixturen så vi slipper ha en extra låda för WCn.

  • Badrum
    Klinker och kakel (samma på golv och vägg): Bricmate Norrvange Grey 60×60 cm.
    WC och WC-fixtur: Ifö Spira och Geberit Sigma
    Dusch och handfat: Inbyggnadsblandare till dusch och handfat från Tapwell BOX008 och BOX7268 takdusch i krom.

I övrigt så ventilationen nästan helt klar, vi väntar lite på varmare väder och mindre snö innan takhuvar monteras.

Gällande fönstersmygarna så gjorde vi en liten miss. Vi satte gips på väggarna innan vi klädde in smygarna med OSB och till följd av detta så fick vi en glipa av OSB mellan gipset som påverkade hörnprofilerna vi limmat på. Vi löste detta genom att tillsätta lite extra lim när vi limmade upp hörnprofilerna inför spacklingen. Det blev lite extrajobb men det är inte alltid lätt att göra saker i rätt fas när man är ”hemmapulare” 😉 Det blev rätt bra ändå, lite mer spacklingsarbete men att gipsa och spackla smygarna var ett givet val. Vi kände att ta färdigmålad MDF skulle bli helt fel för oss.

Vi har också hittat belysningsarmaturer för fasaden i svart som vi gillar, vi har valt armaturer med endast nedljus. Tycker att det blir mycket snyggare än både upp- och nerljus.